MŮJ PRVNÍ NAHÁČ

V klidu jsem si seděla u kafíčka a přemýšlela co všechno chci za víkend stihnout. V tom mě vyrušil telefon od mamky. Babička říkala, že děda bude mít v sobotu oslavu narozenin, tak se mam zeptat jestli přijdete? ozvalo se z telefonu. S něčím takovým jsem o víkendu moc nepočítala, ale proč ne. Vždyť je tu vlastně to období, kdy zas budu péct dorty nebo muffiny k narozeninám a svátkům. 
A tak to pro mě byla výzva, ve které jsem spojila příjemné s užitečným a konečně vyzkoušela svého prvního naháče.

V trendu začaly být tyhle dorty, které jsou známé také jako naked cakes, někdy v roce 2014. A tahle nahatá horečka začala díky nevěstám, které tyhle jednoduché, ale zároveň dokonalé dorty, musely mít na svatbách. Zdobí se vším možným od květin přes čerstvé ovoce až po listy.

Připravíme si (na formu ⌀ 18 cm):

Těsto:
  • 4 vejce
  • 160 g krystalového cukru (třtinového)
  • 4 lžíce oleje
  • 160 g hladké mouky


Krém:
  • 350 ml mléka
  • 1 pudink (já jsem použila banánový)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • vanilkový cukr

Postup:
Nejprve si odvážíme všechny suroviny a předehřejeme troubu na 180 stupňů. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme je společně s cukrem (používáme ruční mixér). Za stálého šlehání vlijeme olej a poté postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a pořádně propracujeme.

Vypneme ruční mixér a vezmeme si nejlépe stěrku se kterou hladkou mouku opatrně vmícháváme do vzniklé směsi. Formu si vymažeme, těsto do ní vlijeme a dáme péct na cca 45 minut.
Krém je opravdu jednoduchý. Pudink si uděláme pouze z 350 ml mléka, do kterých přidáme půlku pytlíčku vanilkového cukru a necháme za občasného míchání vychladnout. Smetanu společně se zbytkem vanilkového cukru vyšleháme do pevna.
Když budou mít obě směsi stejnou teplotu, tak vezmeme pudink a zašleháváme ho po částech do smetany. Nikdy ne naopak! Krém necháme vychladit v lednici.

Korpus si rozřízneme cukrářským nožem (stačí i obyčejný) a dorovnáme nedokonalosti. Na první kousek korpusu namažeme krém, vyskládáme nakrájený banán nebo jiné ovoce a pomažeme další vrstvou.

Druhý díl korpusu položíme na vrch a nahoru navrstvíme více krému. Po stranách rozmažeme rovnoměrně malou vrstvičku a pak už jen vezmeme jakékoliv ovoce, bylinku nebo květinu a dozdobíme dle našich představ.
S láskou 
  Linda 

22 komentářů u “MŮJ PRVNÍ NAHÁČ

  1. Vypadá to dobře. Taky jsem se pokoušela o jeden a dopadl podle mě taky dobře. Když se to dobře udělá, působí to pěkně a taky to trošku usnadní práci :)
    Ten pudinkový krém vypadá dobře :)

  2. _______________________________________________________________________________________ Tak od názvu článku každý čekal něco jiného, ale nakonec je to jen dort. Jinak moc děkuji, jste děsně hodní a to chválení od Vás mě vždycky moc potěší. Dort určitě vyzkoušejte. Je opravdu jednoduchý a kdo je začátečník a nikdy dort nedělal, tak je to ideál :) _______________________________________________________________________________________

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek