FROZEN HOT CHOCOLATE

Krásný čtvrteční večer,
jelikož hodně z nás má právě zkouškové období a já toho nejsem výjimkou, tak jsem vyzkoušela pořádnou sladkou bombu s čokoládou. Ta Vás nejen osvěží, ale Vy si pořádně zamlsáte a obalíte nervy cukrem a budete to brát všechno v klidu (nebo aspoň ukojíte své chuťové pohárky).
Tak si ji pojďte společně se mnou udělat!
Tekutou čokoládu pili už Aztékové před naším letopočtem. Pro ně měla obrovskou hodnotu a považovali ji za nápoj bohů. Po celou dobu od objevení až do roku 1847 se konzumovala pouze v tekutém stavu. V roce 1847 nastal převrat a na světě byla první čokoláda v pevném stavu, která sice nebyla až tak perfektní, ale vývoj se posunul dále.

Na ozdobu sklenice můžete použít cokoliv a klidně si tam toho dejte více než mám já. Klidně si tam zapíchněte i vafle či sušenku.

Připravíme si (na jednu sklenici):


Nápoj:

  • 1 hrnek ledu
  • 1 hrnek mléka
  • 3, 5 lžíce kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 4 lžíce rozpuštěné čokolády


Zdobení:
  • 200 ml smetany ke šlehání (30%)
  • smetafix
  • čokoláda
  • barevné sypání
  • čokoládové lupínky

Postup:
Ze všeho nejdříve si připravíme stolní, tyčový nebo smoothie mixér. Do dané nádoby si pak dáme led, mléko, rozpuštěnou čokoládu, kakao a vanilkový extrakt a rozmixujeme dohladka. Pokud Vám to přijde málo sladké, tak můžete přidat třeba třtinový cukr, ale myslím, že je to sladké až až.
Do druhé mísy si dáme smetanu se smetafixem (ztužovačem), vyšleháme do krásně pevné šlehačky a na chvíli vložíme do lednice.


A jdeme zdobit! Okraj sklenice potřeme rozpuštěnou čokoládou a obalíme v barevném sypání. Vzniklou směs té naší „horké“ čokolády vlijeme dovnitř, zdobícím sáčkem nastříkáme šlehačku na vrch a posypeme sypáním či čokoládovými hoblinkami.
S láskou 
  Linda

38 komentářů u “FROZEN HOT CHOCOLATE

  1. To je nádhera, dneska mám tedy uklízecí den, ale zítra si chci dát pohodu, tak to vidím tak, že si ráno dojdu nakoupit a půjdu to zkusit :*

  2. Zkouškové je zlo, ale ta čokoláda vypadá skvěle :) jsem milovník horké čokolády, takže se musím konečně dokopat si ji zase udělat :)

    LENN

  3. _______________________________________________________________________________________
    Jsem moc ráda, že si recept ukládáte a vyzkoušíte. Je to sice kalorická bomba, ale když si to člověk dá jednou za čas a to na nervy, tak to vůbec ničemu nevadí. Samozřejmě Vám děkuji za ty krásné komentáře se samou chválou. Jste prostě zlatíčka :)
    _______________________________________________________________________________________

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek