CAKE POPSICLES

CAKE POPSICLES

Cukroví, vánočka, štola – to je každoroční klasika. Co však o letošních Vánocích upéct něco nového a originálního? Cake popsicles jsou trendy v jakémkoliv ročním období, a tak Vánoce nemůžou být výjimkou! Co na ně říkáte?

KDE SE VZALY?

Tzv. dorty na tyčce jsou trendy od minulého roku a svou oblíbenost si stále drží. Cake popsicles přišly z Ameriky, kde je jako první začala vytvářek restaurace Lavonne. Existuje několikset různých receptů, příchutí a zdobení.

TIPY

Pokud se připravujete na jejich pečení, je dobré si těsto upéct den dopředu, aby si do druhého dne odpočinulo.

Dřívka k nanukům pořídíte v jakémkoliv papírnictví, domácích potřebách či prodejně s potřebami k vaření a pečení.

Po vyřezání oválů podle šablony bude potřeba některé z nich dotvarovat. Vůbec se toho nebojte a s malým nožíkem je klidně trochu ořezejte.

NAHRAZENÍ INGREDIENCÍ

Máslo lze nahradit rostlinným olejem, kterého však musíte dát méně, jelikož je oproti máslu tekutý. Takže stačí přidat cca 95-100 ml.

PŘIPRAVÍME SI (na 12 kusů)
Těsto
  • 250 g cukru
  • 110 g másla
  • 110 g hladké mouky
  • 140 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • půl lžičky soli
  • 250 ml mléka
  • 1,5 lžíce kypřícího prášku
  • 1 lžíci vanilkového extraktu
  • 2 špetky mleté skořice
Poleva
  • 200 g čokolády (tmavé nebo světlé)
Zdobení
  • pistácie
  • barevné posypky
  • lentilky

CAKE POPSICLES

POSTUP
Těsto

Máslo rozpustíme, necháme vychladnout a smícháme s mlékem, vejci a vanilkovým extraktem. Do druhé mísy prosyjeme hladkou i polohrubou mouku a přisypeme cukr, sůl, kypřící prášek a mletou skořici.

Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Směs tekutých ingrediencí postupně vmícháváme do těch sypkých. Vzniklé těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, kde by po nalití mělo mít výšku cca 2 cm. Pečeme cca 30 minut. 

CAKE POPSICLES

Upečený korpus necháme vychladnout v otevřené troubě. Z tvrdého kartonu vystřihneme ovál, který bude mít 9 cm na výšku a 3 cm na šířku (na středu může být o něco širší). Po vychladnutí korpusu vyřežeme ovály podle šablony a opatrně do nich vpícháme nanuková dřívka.

CAKE POPSICLES

Poleva a zdobení

V hrnci dáme vařit vodu a do jakékoliv kovové nádoby nalámeme kousky čokolády. Když se začne voda vařit, opatrně do ní položíme kovovou nádobu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Během tohoto procesu dáváme pozor, aby se ani kapka vody nedostala do čokolády.

Po jejím rozpuštění vezmeme vykrojené těsto na dřívku a opatrně ho do ní namáčíme. Vždy necháme chvíli odkapat. Položíme na tác a posypeme připraveným zdobením – posypkami, nasekanými pistáciemi či nadrcenými lentilkami. Dáme ztuhnout do lednice.

CAKE POPSICLES

Upečte jich několik a vaše sváteční návštěvy budou jen koukat a nenápadně se doptávat na recept. Ukažte jim, jak jednoduše a rychle se dá taková sladkost vyrobit a nazdobit. Líbí se vám tento dezert? A dali byste si? 

S láskou ♥ Linda

Jeden komentář u “CAKE POPSICLES

  1. Vždycky obdivuji, jak máš ty fotky krásně nazdobené. Já když vařím nebo peču, tak vypadá celý byt jak po výbuchu a načančané fotky nepřicházejí v úvahu. :)

    Cake popsicles jsem ještě nikdy nezkoušela a hrozně by mě zajímalo, jak vlastně chutnají. Vypadají božsky!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek